در این مقاله قصد داریم به موضوع قیمت بک لایت تلویزیون بلست بپردازیم.
در گذشته برای روشنایی تی وی ها از لامپ هایی با نور فلورسنت یا همان نور مهتابی استفاده می شد. این لامپ ها بسیار پر مصرف بودند و عمر مفید کمی داشتند، برای همین تکنولوژی دیگری برای تولید نور مورد استفاده قرار گرفت که بر پایه حرکت الکترونها در ترازهای مختلف انرژی بود.
این لامپ ها که دیود نشر دهنده نور یا همان ال ای دی ها هستند، امروزه گسترش زیادی پیدا کرده اند و به دلیل عمر مفید بالا و کم مصرف بودن بسیار مورد توجه قرار گرفته اند این لامپ ها بسیار کاربردی هستند، یکی از موارد استفاده آن ها برای منبع نور تی وی ها است.
در نسل جدید تی وی ها که از این لامپ ها استفاده می کردند از همان صفحه نمایشگر کریستال مایع ال سی دی ها استفاده می شد، اما به دلیل وجود لامپ های ال ای دی در بک لایت این تی وی ها نام ال ای دی را گرفتند.
اگر این بک لایت خراب شود، تصویر تیره می شود، اما قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است و در نتیجه شما برای تعویض کردن این پنل دچار مشکل نخواهید شد
در این مقاله به سوال های زیر پاسخ می دهیم:
ما برای این که تصویر را در صفحه نمایش گر ببینیم نیازمند این هستیم که منبع ایجاد کننده نور در تی وی خود داشته باشیم، در تی وی های ال سی دی این نور از لامپ فلورسنت ایجاد می شد.
این لامپ ها ضخامت تی وی را تقریبا زیاد می کردند و طول عمر کمی دارند. در تکنولوژی جدید تی وی ها به جای این لامپ های فلورسنت برای روشنایی و منبع نور تی وی از لامپ های ال ای دی استفاده شده است، بشر به تازگی تکنولوژی این لامپ های ال ای دی را به دست آورده بود،
اما به دلیل کاربردی بودن، استفاده از این لامپ های ال ای گسترش زیادی پیدا کرد.در نسل جدید تلویزیون ها که همان صفحه نمایش گر ال سی دی را داشتند و به علت وجود لامپ های ال ای دی به آن تی وی ال ای دی هم می گویند، لامپ ها روی یک صفحه یا پنل قرار گرفته اند، به این صفحه یا پنل که روی آن لامپ های ال ای دی قرار گرفته اند. پنل بک لایت می گوییم.
لامپ های ال ای دی این پنل های بک لایت دارای عمر مفید مشخصی هستند که در صورت خراب شدن باید عوض شوند. قیمت بک لایت تلویزیون بلست جزء مناسب ترین قیمت ها برای پنل بک لایت است.
در این قسمت با بک لایت آشنا شدید، برای به دست آوردن اطلاعاتی مناسب تر در این خصوص می توانید به سایت شانی کالا مراجعه نمایید. سایت شانی کالا یکی از بهترین فروشگاه های اینترنتی در خصوص بک لایت و سایر تجهیزات دیجیتالی می باشد.
بک لایت ها را به طور کلی بر اساس مکانیسمی که با آن کار می کنند، می توان به دو دسته تقسیم کرد، البته از نظر مکان قرار گیری این بک لایت تلویزیون بلست را می توان به چهار قسمت تقسیم کرد. در زیر درباره انواع تقسیم بندی بک لایت ها توضیح می دهیم.
در این حالت قرار گیری بک لایت ها در ردیف های مشخصی از لامپ های ال ای دی در پشت صفحه نمایشگر اصلی تی وی قرار گرفته اند و نور ایجاد شده توسط آن ها مستقیم به تلویزیون می تابد. در این حالت قرار گیری لامپ های ال ای دی به صورت کامل است.
امروزه اهمیت کم شدن ضخامت تی وی ها گسترش یافته است، برای همین موضوع بک لایت هایی طراحی و تولید شدند که در گوشه صفحه تی وی قرار بگیرند. قیمت بک لایت تلویزیون بلست که در این مدل تولید شده بسیار مناسب است، پس اگر بک لایت تی وی شما آسیب دید و نیاز به تعویض آن داشتید از نظر قیمت نگران نباشید.در این مدل از بک لایت ها که لامپ های ال ای دی در گوشه ها قرار می گیرند، به کمک مکانیسم شکست نور، نور ایجاد شده در گوشه های صفحه نمایش گر به تمامی صفحه می خورد. در این حالت بک لایت می تواند در چهار گوشه صفحه نمایش گر باشد، همچنین می تواند در بالا یا پایین نیز قرار گیرد.
در این قسمت با انواع بک لایت آشنا شدید، برای دریافت اطلاعاتی مناسب تر در این زمینه می توانید به وب سایت شانی کالا مراجعه کنید. وب سایت شانی کالا یکی از برترین فروشگاه های اینترنتی در مورد انواع بک لایت و سایر تجهیزات دیجیتالی می باشد.
آنچه که امروزه به تلویزیون ال ای دی معروف شده است، تکنولوژی متفاوت و بسیار فراتر از تلویزیون ال سی دی ندارد، آن چه که باعث تفاوت این دو شده استفاده از بک لایت با چراغ های بسیار کوچک ال ای دی به جای لامپ هایی با نور فلورسنت در نمایشگرها ال سی دی است.
در واقع صفحه نمایشگر در تلویزیون ال ای دی همان صفحه نمایش گر ال سی دی است و برای این که از تاریخچه بک لایت تلویزیون ال ای دی صحبت کنیم، ابتدا لازم است، درباره صفحه نمایش گر ال سی دی و تاریخچه آنها توضیح دهیم. صفحه نمایش گر اِل سی دی، از کریستال با سیال مایع ساخته شده است. یک گیاه شناس کریستال که حالت فیزیکی مایع داشت را کشف کرد.
او فریدریش رایتزر بود که در سال نیمه دوم قرن نوزدهم یعنی سال هزار و هشتصد و هشتاد و هشت وقت جامد آلی را ذوب میکرد کریستال مایع را کشف نمود. ماده ای که او شکف کرد پایه و اساس ساخت صفحه نمایش گر تلویزیون ای سی دی شد که بعدها به کمک بک لایت به تلویزیون ال ای دی ارتقا یافتند. اولین بار صفحه نمایش گر ال سی دی در کشور آمریکا ساخته شد. اولین صفحه نمایش گر در نیمه دوم قرن بیستم یعنی سال هزار و نهصد و شصت و هشت ساخته شد.
این صفحه نمایش گر الی سی دی که با استفاده از کریستال مایع کار می کرد حدود 80 سال بعد از کشف اولین کریستال مایع توسط فردریش رایتزر ساخته شد. کریستال مایع، از نظر فیزیکی در فاز مایع قرار دارد، اما برخلاف مایع ها که دارای آرایش مولکولی نامنظم هستند، آرایش مولکولی منظم دارند. به همین خاطر لفظ کریستال به این مایع داده شده است.
کریستال مایع به تغییرات دما واکنش نشان می دهند. با دادن گرما و بالا رفتن دما کریستال مایع، این ماده به فاز مایع نزدیک تر می شود، همچنین کاهش دما کریستال مایع آن ها را به حالت قبل خود در می آورند.
بسیاری از ماده های طبیعی وجود دارند که در دمای اتاق این ویژگی ها را دارند، اما ممکن است، بعضی از این ماده هایی که به آن ها کریستال مایع گفته می شود، دارای خاصیت ویژه ای باشند.آنها دارای مولکول هایی هستند که در اثر ولتاژ که به کریستال مایع داده می شود، زاویه قرار گیری شان تغییر می کند.
در این قسمت با تاریخچه بک لایت و تلویزیون ال ای دی آشنا شدید، برای کسب اطلاعاتی مناسب تر در این زمینه می توانید به فروشگاه اینترنتی سایت شانی کالا مراجعه فرمایید. وب سایت شانی کالا یکی از معتبرترین فروشگاه های آنلاین در مورد بک لایت و تلویزیون های ال ای دی می باشد.
از این ویژگی کریستال مایع برای ساخت صفحه نمایش گر تلویزیون ال سی دی و ال ای دی استفاده شده است. برای ساختن صفحه نمایش گر ال سی دی دو شیشه پلاریزه کننده را در حالت قائم قرار میدهند، این دو با هم زاویه 90 درجه ساخته اند. بین این دو شیشه ماده کریستال مایع قرار می گیرد. و نور که به شیشه تابیده می شود، به کریستال مایع برخورد کرده و در اثر شکست هایی که در آن ایجاد می شود، در نهایت به چشم انسان می رسد.
این نور در تلویزیون های ال سی دی از طریق لامپ های معمولی فلورسنت تامین می شد. این لامپ ها که به لامپ مهتابی نیز معروف هستند، در گذشته به جای بک لایت تلویزیون بلست به کار می رفتند، در این لامپ ها برق الکترودی را داغ می کند که این الکترود یا فیلامان، الکترونی را آزاد می کند و آن الکترون در نهایت به بخار جیوه موجود در لامپ می خورد و انرژی حاصل از تحریک و بازگشت الکترون های جیوه به فسفر که در سطح لامپ قرار دارد، برخورد می کند و با فعال کردن خاصیت فسفر آنها باعث ایجاد نور می شود.
در تلویزیون های ال سی دی این نور به پنل تلویزیون تابیده می شود و در نهایت با انجام فرآیند ها باعث دیده شدن تصویر میشد. از آنجایی که این لامپ ها نمی توانستند عمق نور مناسبی برای رنگ مشکی در تی وی بلست و سایر تی وی های ال سی دی ایجاد کنند و همچنین بسیار پر مصرف بودن و انرژی گرمایی زیاد ایجاد می کردند که در اثر آن عمر مفید صفحه نمایش گر کاهش پیدا می کرد، با بک لایت تلویزیون بلست تعویض شدند. و در نتیجه برای اولین بار دهه اول قرن بیست و یک به جای لامپ های فلورسنت یا مهتابی از بک لایت تلویزیون بلست برای ایجاد نور در تی وی و تاباندن آن به صفحه نمایش گر استفاده شد.
در این قسمت با کریستال مایع آشنا شدید، برای کسب آگاهی بهتر در این خصوص می توانید به فروشگاه آنلاین شانی کالا مراجعه فرمایید. فروشگاه آنلاین شانی کالا یکی از معتبرترین سایت ها در مورد انواع تلویزیون های ال ای دی و سایر لوازم می باشد.
اولین لامپ های ال ای دی در دهه دوم قرن بیستم یعنی سال هزار و نهصد و شصت و دو تولید شدند، اولین بار این لامپ های ال ای دی فقط با رنگ قرمز که متشکل بود از فلز ها مانند آلومینیم، گالیم آرسنید ساخته شدند.پس از آن لامپ های ال ای دی با رنگ نور سبز، آبی و بعد از آن ها لامپ های ال ای دی با نور زرد و نارنجی ساخته شده اند.
طیف الکترومغناطیسی که نور لامپ های ال ای دی دارند، طیف تقریبا گسترده ای است که از طیف الکترومغناطیسی فرابنفش شروع شده و نور مرئی و فروسرخ را نیز شامل می شود. نوری که ال ای دی ها تولید می کنند، می تواند رنگ های متفاوتی داشته باشد. رنگ این نور به دو عامل بستگی دارد.
یکی از عامل هایی که رنگ نور ال ای دی ها به آن وابسته است، مقدار جریان است که از آن عبور می کند. علاوه بر این رنگ نور لامپ های ال ای دی که بک لایت تلویزیون بلست را می سازند به جنس و نوع فلز هایی که در کریستال به کار رفته بستگی دارد.
این که کدام فلز ها با هم ترکیب شوند، باعث می شوند، نور های متفاوتی را داشته باشیم. به عنوان مثال فلز آلومینیوم و گالیوم و آرسنیک، رنگ قرمز را می سازند و اگر آرسنیک را حذف کنیم و ماده فسفر و ایندیوم را اضافه کنیم، بسته به جریان ورودی به لامپ می توانیم رنگ های قرمز، زرد یا نارنجی را داشته باشیم.
همچنین ایندیوم، گالیوم و نیتروژن رنگ سبز و آبی را می سازد. آنچه که باعث میشود مواد شیمیایی مختلف رنگ های مختلفی در طیف مرئی نور ایجاد کنند، آرایش الکترونی اتم آن ها است. لامپ های ال ای دی با رنگ نور آبی که از ترکیب ایندیوم،گالیوم و نیتروژن ساخته شده بود، آخرین چیزی بود که باید اختراع میشد تا بشر به تکنولوژی لامپ های ال ای دی با رنگ نور سفید دست یابد. لامپ های ال ای دی با رنگ نور سفید در واقع لامپ هایی هستند که باعث ایجاد تحولی بزرگ در تکنولوژی روز دنیا شدند و آن را به جلو بردند.
در این قسمت با تاریخچه لامپ های ال ای دی به کار رفته در بک لایت آشنا شدید، برای کسب آگاهی بهتر در مورد این موضوع می توانید به فروشگاه آنلاین شانی کالا سری بزنید. فروشگاه شانی کالا یکی از مطمئن ترین سایت ها در زمینه ی تلویزیون های ال ای دی و سایر تجهیزات مربوطه می باشد.
دانشمند ها و مخترع ها برای ایجاد یک لامپ ال ای دی سفید از لامپ ال ای دی با نور آبی رنگ استفاده کردند. آنها از لامپ های ال ای دی آبی رنگ استفاده کردند تا به کمک آن یک ماده شیمیایی که خاصیت فیزیکی فلوئورسانس را داشت، تحریک کنند. در اثر تحریک این ماده نور سفید ساخته شد. و برای صفحه نمایش گر تلویزیون ال ای دی از آن ها در قسمت بک لایت تلویزیون بلست استفاده شد. در سال ۲۰۱۴ میلادی آکادمی جایزه نوبل تصمیم گرفت جایزه فیزیک سال را به سه دانشمند آسیایی از کشور ژاپن بدهد.
سه دانشمند به نام های ایسامو آکاساکی، هیروشی آمانو و شوجی ناکامورا موفق شدند، جایز نوبل فیزیک سال 2014 میلادی را دریافت کنند. جایزه ای که آن ها در آن سال دریافت کردند، در واقع به پاس زحمت ها و تلاش های آن ها بود که با آن تلاش ها توانسته بودند گالیم نیترید خالص و با کیفیتی را بسازند و همچنین موفق به ساخت لامپ های ال ای دی با نور آبی رنگ نیز شدند. آن ها این فعالیت ها را در دهه آخر قرن بیستم انجام دادند، اما در سال 2014 که فناوری کشف شده توسط آن ها گسترش پیدا کرد از ایشان تقدیر به عمل آمد.
دیود ساطع کننده نور همان ال ای دی ها هستند. ال ای دی ها کار های مختلف ها را می توانند انجام دهند. این ال ای دی ها در بسیاری از وسیله ها یافت می شوند. به عنوان مثال ساعت هایی که امروز به اسم ساعت دیجیتال وجود دارند، عدد ها را به صورت دیجیتال نمایش می دهند، این عدد ها حاصل از روشن شدن ال ای دی ها است. اگر تعداد زیادی از این لامپ های ال ای دی کنار هم قرار بگیرند. بک لایت تلویزیون بلست را می سازند و باعث ایجاد صفحه های نمایش گر کوچک یا بزرگ می شوند..
این لامپ های ال ای دی دارای رشته فیلامان نیستند. در این لامپ ها اتلاف انرژی الکتریکی به نورانی کم رخ می دهد و به همین علت انرژی گرمایی کمی تولید می شود و دمای آنها بالا نمی رود. لامپ های ال ای دی با حرکت الکترون ها به تراز های بالا و سپس برگشت آن به تراز پایین کار می کنند. طول عمر مفید لامپ های ال ای دی تقریبا حدود 900 ساعت بیشتر و طولانی تر از لامپ ها دیگر است.
لامپ های ال ای دی ها در بک لایت تی وی هایی که به اصطلاح به ان ال ای دی می گویند به کار رفته است. دیود ال ای دی یک ماده نیمه رسانا جزء ساده ترین این نیمه رسانا ها است. این ماده ها نیمه رسانا خاصیت های ویژه ای دارند. و در انواع ویژگی ها مانند رسانش الکتریکی یا رسانایی گرما می توانند متفاوت عمل کنند. بیشتر ماده های نیمه رسانا در واقع همان ماده هایی با خاصیت رسانایی هستند که به علت وجود ناخالصی در این مواد حالت نا نیمه رسانا گرفته اند.
در لامپ های ال ای دی که در کنار هم بک لایت تلویزیون بلست را می سازند. ماده ای که خاصیت رسانایی دارد، معمولا آلیاژ و ترکیب های فلزی است، به عنوان مثال ترکیبی از آلیاژ فلز های آلومینیوم-گالیوم-آرسناید (AlGaAs) ماده رسانا را می سازد، اما نکته ای که درباره این آلیاژ رسانا یعنی آلیاژ بدون ناخالصی فلز های آلومینیوم، گالیوم، آرسناید، وجود دارد، این است که در آن ها همه اتم های فلزی با پیوند های محکم کوالانسی که در این جا به پیوند فلزی معروف هستند، به هم متصل اند. و این ترکیب کوالانسی با پیوند های فلزی حالت آرایش هشت تایی یا همان آرایش اوکتت در اتم های موجود در پیوند ایجاد شده است. در نتیجه اتم ها دیگر میلی به جا به جایی الکترون های لایه ظرفیت خود ندارند. برای حل این مشکل دو راهکاری که برای حل این مشکل وجود دارد، راه حل این است که دو ماده با ظرفیت اتمی متفاوت به این ترکیب آلیاژ فلزی اضافه کرد، به این کار دوپینگ می گویند. ماده ای که به عنوان دوپینگ کننده به ترکیب اتم ها اضافه می شود، دو حالت را به وجود می آورد.
در این قسمت با بک لایت بلست آشنا شدید، برای کسب آگاهی بیشتر در خصوص این موضوع می توانید به سایت شانی کالا سری بزنید. فروشگاه شانی کالا یکی از مطمئن ترین سایت ها در زمینه ی بک لایت بلست و سایر تجهیزات مربوطه می باشد.
اولین حالتی که این ماده دوپینگ کننده می تواند به وجود آورد این است که با داشتن تعداد الکترون بیشتر در لایه ظرفیت اش نسبت به الکترون های لایه ظرفیت آلیاژ بار اضافی الکترون در ترکیب به وجود آورد و در نهایت این تراکم الکترون های لایه ظرفیت ماده دوپینگ شده سبب بشود در ماده حرکت الکترون داشته باشیم.
یکی دیگر از راه کار هایی که می توان به وسیله آن میتوان حرکت در الکترون ها ایجاد کرد این است که ماده ای را به عنوان ماده دوپینگ کننده انتخاب کنیم که این ماده تعداد الکترون های کم تری در لایه ظرفیت اش از تعداد الکترون های لایه ظرفیت ترکیب آلیاژ دارد. در این حالت به اصطلاح این گونه توضیح می دهند که در جای نبود آن الکترون در ماده اضافه شده یا دوپینگ شده حفره ای وجود دارد که چگالی این حفره ها باعث می شود تا الکترون های لایه ظرفیت ترکیب آلیاژ به سمت آن ها بیایند و در نهایت حرکت الکترون ها را داشته باشیم.
در حالت اول ماده دوپینگ نیمه رسانا که اتم های اضافه شده الکترون بیشتری داشتند به آن ماده، ماده نوع n می گویند و در حالت دوم به ماده ای که سبب ایجاد حفره شده است، پذیرنده یا ماده نوع p می گوییم.
تمامی دیود های نشر دهنده نور از دو بخش ساخته شده است. تمامی این لامپ های ال ای دی هم از ماده ایجاد کننده الکترون اضافی یا همان ماده نوع N و هم از ماده ایجاد کننده حفره ها پذیرنده یا همان ماده نوع P تشکیل شده اند.
این ماده ها با ترتیب و شیوه خاصی کنار هم قرار می گیرند که در نهایت این نحو از قرار گیری آن ها باعث ایجاد جریان خواهد شد. ، البته این حالت اگر ولتاژ مشخصی به ماده داده نشود، دائمی نیست.
در این موقع الکترون های نوع n به سمت حفره های موجود در p می روند و در همین جهت N به P حرکت می کنند. در نهایت بعد از حرکت الکترون در حالت که ولتاژ و نیروی خارجی اعمال نشود، این حفره موجود در لایه p پر می شوند و دیگر الکترون در ماده جریان نمی یابد و حرکت نمی کند. و ناحیه بین دو ماده n و p به وجود می آید که به آن ناحیه به اصطلاح تخلیه می گویند. ایجاد ناحیه تخلیه باعث می شود که دیگر الکترون ها حرکت نکند و ماده از نظر حرکت الکترون ها مانند قبل از اضافه کردن ماده دوپینگ باشد.
دانشمندان برای جلوگیری از ایجاد ناحیه تخلیه راهکاری پیشنهاد داده اند، آنها می گویند قسمت n باید به قطب منفی جریان متصل شود و قسمت p به قطب مثبت جریان متصل شود. این گونه تا زمانی که جریان برقرار است، الکترون های اضافی در ناحیه n وجود دارند که به سمت حفره های ناحیه p بروند. و در نهایت اگر این حرکت اتفاق بیفتد دیگر ناحیه تخلیه عملا از بین می رود،
البته اگر به اشتباه ماده نوع P را به بخش منفی جریان وصل کنیم و همچنین ماده نوع N را به بخش مثبت وصل کرده باشیم.عملا ماده p از حفره تهی می شود و ماده n از الکترون های با بار اضافی تهی خواهد شد. و جریان در بین این دو هیچ وقت به وجود نمی آید و در ضمن می توان ادعا کرد ناحیه تخلیه بزرگترین نسبت به زمانی که در حالت عادی ناحیه تخلیه داشتیم به وجود می آید.
نور یکی از اقسام انرژی است که می تواند از انرژی گرمایی حاصل شده باشد، مانند لامپ های 100 واتی که نور ایجاد شده توسط آن ها از طریق داغ شدن رشته موجود در لامپ به وجود آمده است، همچنین نور می تواند از طریق دیگری نیز ساخته شود.
اتم ها دارای لایه ها و تراز های انرژی مختلفی هستند، وقتی به الکترونی در تراز های کم انرژی پایین انرژی خارجی اعمال شود، این الکترون به تراز بالاتر می رود و در نهایت الکترون انرژی خود را از دست می دهد و دوباره به تراز پایین بر می گردد، این انرژی از دست داده شده می تواند به شکل های مختلفی از جمله انرژی نورانی نمایان شود.
به این نور ها فوتون می گویند.که خاصیت موجی و ذره ای دارد. انرژی فوتون ها و رنگ نور تولیدی که متفاوت است، به این خاطر است که تمام الکترون ها از یک لایه به لایه مشخصی نمی روند، بلکه ترازهای که از آن ها خارج می شوند و تراز که به آن می روند، متفاوت است. و در نهایت حرکت بین تراز های مختلف انرژی باعث ایجاد مقدار انرژی ها و طول موج های مختلفی می شود.
حالا این مکانیسم تولید نور حاصل از جابه جایی اتم ها در ساخت لامپ های ال ای دی موجود در بک لایت تلویزیون بلست نیز به کار گرفته شده است.
در این لامپ ها نیز ماده نوع n و p داشتیم که تفاوت چگالی الکترون بین این دو ماده سبب حرکت الکترون از ماده n به ماده p یا پذیرنده شد، این حرکت الکترون ها با توجه به توضیحات بالا با آزاد سازی انرژی به شکل انرژی نورانی همراه است، البته این آزادسازی و رفت و آمد الکترون ها در ماده های بسیاری رخ می دهد،
اما بعضی از طول موج های ایجاد شده قابل رویت است که در ترکیب لامپ های ال ای دی از ماده هایی استفاده شده است که انرژی حاصل از رفت و برگشت الکترون ها در آن ها قابل دیدن باشد.
در این قسمت با نحوه تولید نور در لامپ های ال ای دی موجود در بک لایت آشنا شدید، برای کسب اطلاعاتی کامل تر در خصوص این موضوع می توانید به وب سایت شانی کالا سری بزنید. وب سایت شانی کالا یکی از مطمئن ترین وب سایت ها در زمینه ی انواتع و اقسام تجهیزات برقی خانگی می باشد.
پنل بک لایت بخش مهمی از تلویزیون را می سازد. و می تواند قیمت های متفاوتی داشته باشد. قیمت بک لایت تلویزیون بلست با توجه به کیفیتی که این پنل بک لایت دارد، قیمت اش بسیار مناسب است. استفاده از لامپ های ال ای دی مزیت های مختلفی دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم.
لامپ های ال ای دی از مکانیسم برای تولید نور استفاده می کنند که جزء جدید ترین تکنولوژی ها است و آن ایجاد نور از طریق رفت و بازگشت الکترون ها به تراز های مختلف است. در این روش برخلاف روش های قدیمی از رشته های فیلامان داغ شده، استفاده نمی شود و در نتیجه میتوان گفت گرمای کمتری تولید می شود و طول عمر مفیدی که برای هر وسیله الکترونیکی در نظر گرفته می شود، برای لامپ های ال ای دی از لامپ های قدیمی بسیار بیشتر است.
تکنولوژی به کار رفته در این لامپ های ال ای دی باعث شده است که بتوان آنها را در اندازه بسیار کوچک طراحی کرد و به همین دلیل کوچک بودن بسیار کاربردی هستند و می توان آنها را در بخش های مختلفی مانند بک لایت تلویزیون بلست قرارداد.
یکی دیگر از مهم ترین ویژگی هایی که برای لامپ های ال ای دی می توان در نظر گرفت راندمان یا بازده بالا این لامپ ها است. در مکانیسم قدیمی تولید نور در لامپ های رشته ایی انرژی الکتریکی بسیاری هدر می رود، زیرا هنگام تبدیل این انرژی به انرژی نورانی بخش زیادی از انرژی الکتریکی تبدیل به نور شده و تبدیل به انرژی گرمایی شده که عملا بی استفاده و غیر مفید است،
البته در گذشته از همین اتلاف بسیار زیاد انرژی اینگونه از لامپ ها به عنوان ابزاری برای تولید گرما در زمستان استفاده می کردند و با قرار دادن آن ها به زیر کرسی از اتلاف انرژی آن بهره مفید می بردند، اما امروزه که از منابع دیگری گرمای خانه ها تامین می شود، این اتلاف انرژی در لامپ ها دیگر به هیچ وجه مفید نیست، اما در مکانیسم جدید تولید نور که در لامپ های ال ای دی کاربرد دارد.
این اتلاف انرژی و به وجود آمدن انرژی گرمایی بسیار کمتر از لامپ های قدیمی رخ می دهد. لامپ های ال ای دی قسمت بسیار زیادی از انرژی را که دریافت میکنند را تبدیل به انرژی نورانی می کنند و به اصطلاح راندمان یا بازده بالایی دارند.
یکی از مزیت های لامپ های ال ای دی که از راندمان بالای آن ها ناشی می شود، این است که این لامپ ها مصرف انرژی بسیار کم تری در مقایسه با سایر وسیله های روشنایی دارند. و برای دنیای امروزه که نیاز به برق بالا رفته و از طرفی تولید برق اضافی هزینه های زیاد اقتصادی و محیط زیستی برای کشور ها دارد. این لامپ ها بسیار به صرفه هستند.
یکی دیگر از مزیت لامپ ها ال ای دی که در پنل بک لایت تی وی ها نیز کاربرد دارند، قیمت پایین آن ها است، این قیمت پایین باعث می شود، قیمت بک لایت تلویزیون بلست نیز مناسب باشد، البته تا قبل از قرن بیستم و یکم یعنی تا پیش از سال 2 هزار میلادی که تکنولوژی لامپ های ال ای دی گسترش نیافته بود و تعداد زیادی از آنها ساخته نشده بود این لامپ ها ارزان قیمت نبودند،
زیرا ماده های نیمه رسانای آنها چندان در دسترس نبود و امکان ساخت تعداد زیادی از این لامپ ها وجود نداشت. با گذشت زمان و پیشرفت دانش و اطلاعات بشر درباره مواد نیمه رسانا، این ماده ها به طور گسترده تری مورد استفاده قرار گرفتند و قیمت آن ها کاهش یافت.
در نتیجه با کاهش قیمت مواد اولیه ال ای دی ها، هزینه تولید آنها کاهش قابل توجهی پیدا کرد و در نهایت قیمت تمام شده آن ها نیز کاسته شده و استفاده از این لامپ ها با توجه به مزیت های دیگری که داشت، مقرون به صرفه شد.
هر وسیله ایی که تولید می شود، علاوه بر مزیت هایی که دارد، معایبی نیز می تواند داشته باشد. لامپ های ال ای دی موجود در پنل بک لایت تی وی ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند و با وجود مزیت های فراوان مانند هر ابزار و وسیله دیگری عمر مفید مشخصی دارند.
هر چند که عمر مفید این لامپ های ال ای دی بالا باشد، باز هم به اتمام می رسد، البته قیمت بک لایت تلویزیون بلست بسیار مناسب است و برای تعویض لامپ های سوخته با لامپ های جدید نیازمند پرداخت هزینه زیادی نیستید. در زیر درباره معایب این لامپ ها توضیح می دهیم.هر چند قیمت این لامپ ها نسبت به گذشته که مواد اولیه آن در دسترس نبود بسیار کاهش یافته است.
اما باز هم قیمت نهایی این لامپ ها ال ای دی بیشتر از بعضی از مدل های لامپ های رشته ایی است که از مکانیسم قدیمی استفاده می کنند. و همین موضوع باعث می شود، با وجود مزیت های فراوانی که این لامپ ها دارند، باز هم عده ای لامپ ها دیگر را انتخاب کنند.
یکی دیگر از اصلی ترین معایب که این مدل از لامپ های ال ایی دارد، این است که به افزایش دما حساسیت بالایی دارند. و در اثر بالا رفتن دما در مداری که این لامپ های ال ای دی قرار دارند، ممکن است، این لامپ ها به راحتی از کار بیفتند برای همین باید رعایت های بسیاری در محافظت از تلویزیون انجام داد، اما از آنجایی که قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است، در صورت خراب شدن این لامپ ها ال ای دی در اثر گرما و انرژیی گرمایی تولید شده در تی وی می توانید به راحتی آن را تعویض کنید.
پنل بک لایت تی وی نیز می توانند مانند سایر قسمت ها و برد های الکتریکی تی وی آسیب ببیند، اما از آنجایی که قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است، در صورت آسیب دیدن بک لایت تی وی شما زیان زیادی نمی بینید، در متن زیر درباره چند مدل از خرابی های تی وی که ناشی از آسیب به بک لایت آن تلویزیون است، توضیح می دهیم.
این آسیب جز، رایج ترین آسیب های تی وی است، که. در این حالت تی وی قابلیت نمایش تصویر را از دست داده و به نحوی فقط شبکه های رادیویی قابل استفاده هستند، زیرا اساس تولیدات این شبکه ها بر اساس نبود تصویر پی ریزی شده است. وقتی که تی وی این آسیب را می بیند به نوعی تبدیل به رادیو می شود.
اگر این مشکل پیش بیاید اولین بخشی که تعمیر کار تلویزیون بررسی می کند و احتمال می دهد، دچار مشکل شده باشد، بک لایت تی وی است. در این حالت لامپ های بک لایت تی وی می توانند کامل سوخته باشند و عملا تصویری روی صفحه نمایش گر دیده نشود.
البته امکان دارد، تصویری که روی صفحه نمایش گر دیده می شود، بسیار تیره باشد که این مشکل می تواند ناشی از نیم سوز شدن لامپ های ال ای دی بک لایت تلویزیون بلست باشد. پنل بک لایت تی وی با علت های مختلفی آسیب می بیند.
اما یک امر طبیعی که وجود دارد و باعث کاهش عمر مفید لامپ های ال ای دی تی وی می شود، این است که لامپ های ال ای دی بک لایت در حالت حداکثر توان کار کنند. و در این حالت عمر مفید دستگاه پنل بک لایت کاهش میابد و می تواند خراب شود، هر چند قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است، اما بهتر است تا می توانید از پنل اصلی تی وی بلست استفاده کنید و از آن خوب نگهداری کنید تا خراب نشود.
پس افرادی که تنظیمات تی وی خود را به نحوی تنظیم می کنند که صفحه نمایش گر در روشن ترین حالت ممکن باشد، باید بدانند عمر مفید بک لایت تی وی ال ای دی ان ها نسبت به سایر بک لایت ها کاهش میابد، همچنین افرادی که این لامپ ها را و تلویزیون را روشن می گذارند هم باید همین انتظار را داشته باشند که بک لایت تی وی ان ها عمر کمتری داشته باشد.
توسط کارشناس تعمیر تی وی توصیه می شود، برای این که میانگین عمر مفید پنل بک لایت تی وی شما افزایش یابد، می توانید تی وی خود را روی حالت صرفه جویی انرژی بگذارید و همچنین اگر از یک شبکه به مدت طولانی استفاده کردید آن را عوض کنید تا ترکیب رنگ ها عوض شود و روی لامپ های ال ای دی فشار نیاید،
همچنین لازم است، پس از این که دستگاه تی وی شما بیش ترین از دو ساعت روشن بود، برای حدود نیم ساعت آن را روی حالت استند بای بگذارید، البته ممکن است، سیاهی تصویر از آسیب بک لایت ناشی نشده باشد و قسمت های دیگر در پنل اصلی تی وی خراب شده باشد. در این صورت هزینه تعمیر تی وی شما بسیار بیشتر تر خواهد شد، زیرا قیمت پنل اصلی تی وی مانند قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب نیست.
برخلاف مشکل قبلی که تمام پنل بک لایت به مشکل میخورد و نیاز به تعمیر داشت، در این مشکل بخش مشخصی از صفحه نمایش گر تصویر را تیره نمایش میدهد علت به وجود آمدن این مسئله این است که تعداد مشخصی از لامپ های ال ای دی آسیب دیده است، نه تمام آن ها. در این حالت نور لازمی که باید از لامپ های ال ای دی آن قسمت تابیده شود و به صفحه نمایشگر کریستالی بتابد، دیگر تامین نمیشود و تصویر در نقطه دچار تاریکی می شود. این تیرگی بخشی از صفحه نمایش گر می تواند، برای مدت طولانی فقط به همان بخش از تصویر محدود شود، البته ممکن است، گسترش باید و بعد از مدت نه چندان طولانی تمام تصویر تیره شود.
در این حالت ممکن است، شما تصویری که روی صفحه نمایش گر تی وی می بینید برای چند ثانیه قطع و دوباره وصل شود. در این وضعیت که برای تصویر پیش میاید، اغلب تعمیرکاران تلویزیون پنل بک لایت تلویزیون بلست را بررسی می کنند و احتمال می دهند، در مدار آن اتصالی ایجاد شده باشد که باید آن را برطرف کنند.
در کل می توان گفت مشکلاتی که از جانب پنل بک لاین برای تی وی پیش نیایند، خیلی آسیب های جدی نیستند و به راحتی قابل تعمیر اند و مانند بعضی از مشکلات پنل اصلی که تی وی را بدون استفاده می کنند، همچین تاثیری را روی دستگاه تی وی شما ندارند. حتی اگر پنل بک لایت بسوزد، به علت مناسب بودن قیمت بک لایت تلویزیون بلست شما چندان برای تعمیر تی وی خود دچار مشکل نمی شوید.
بک لایت تلویزیون هر چند متشکل از لامپ های ال ای دی است، اما آنقدر ها که فکر می کنید، ساختار ساده ای ندارد و حتما باید توسط افراد متخصص که در زمینه تعمیر لامپ های ال ای دی بک لایت تی وی تجربه دارند، تعمیر شوند.
گاهی این افراد متخصص با توجه به تجربه ای که در این کار تشخیص می دهند، بک لایت تی وی را تعمیر کنند و گاهی نیز باید پنل بک لایت را عوض کنند، البته قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است و تعویض پنل بک لایت گاهی به صرفه تر از تعمیر آن است.
البته نکته ای که وجود دارد، این است که گاهی تعمیر کار های پنل بک لایت تی وی در نوعی از این بک لایت ها که لامپ های ال ای دی ان تمام صفحه قرار دارند و به صورت مستقیم نور رسانی می کنند، نوعی تعمیر انجام می دهند که نیاز به خرید بک لایت جدید و تعویض آن نداشته باشید و مجموع هزینه شما به ظاهر مناسب تر باشد، اما باید برانید این نوع تعمیر معایبی دارد و در مجموع تعویض پنل بک لایت با توجه به قیمت بک لایت تلویزیون بلست که بسیار مناسب است، برای شما به صرفه تر باشد.
در زیر به معایبی که این مدل تعمیر دارد، اشاره می کنیم
در هنگام خرابی که برای شیوه مستقیم ال ای دی ها پیش می آید. تعدادی از تکنسین ها بخش آسیب دیده بک لایت را تعویض می کنند و یا لامپ های ال ای دی آسیب دیده را تعمیر می کنند و از عوض کردن کل پنل بک لایت با وجود این که قیمت پنل بک لایت تلویزیون بلست مناسب است، اجتناب می کنند،
اما نکته ای که وجود دارد، این است که اگر یک شاخه از لامپ های ال ای دی آسیب دید و شما فقط همان را تعمیر کنید باید بدانید ممکن است، در فاصله کمی باز شاخه دیگر آن آسیب ببیند،
زیرا این لامپ های ال ای دی طول عمر مفید مشخصی دارد و این گونه مجبورید در فاصله های زمانی کوتاه مدام به تعمیر بک لایت بپردازید، در حالی اگر یک بار آن را تعویض کنید، دیگر مطمئن خواهید بود برای مدت طولانی پنل بک لایت تی وی شما آسیب نمی بیند و تصویر صفحه نمایش گر تلویزیون شما تیره نخواهد شد
همچنین این بک لایت ها از چراغ های مختلف و طیف رنگی مشخصی استفاده می کنند و اگر شما اقدام به تعویض یک شاخه کنید. در واقع هماهنگی طیف رنگی بک لایت را به هم می زنید و رنگ ها به صورت یکنواخت در صفحه نمایش گر تلویزیون نمایش داده نمی شود.
بک لایت تی وی بخش بسیار مهم آن است که با نور تولیدی توسط لامپ های ال ای دی ان ما تصویر صفحه نمایش گر را می بینیم. بک لایت دستگاه تلویزیون می تواند انواع مختلفی داشته باشد، قیمت این بک لایت ها به فاکتور مختلفی بستگی دارد.
قیمت بک لایت تلویزیون بلست شما بسته به این که کدام نوع بک لایت باشد، متفاوت است، همچنین کیفیت بک لایت ها نیز متفاوت است. طبعا هرچه کیفیت بک لایت ها بالاتر باشد، قیمت آن ها نیز بیشتر می شود و هر چه تعداد لامپ های ال ای دی به کار رفته در بک لایت بیشتر باشد، قیمت تمام شده این پنل بیشتر خواهد شد.
هر چند لامپ های ال ای دی موجود در بک لایت تی وی از لامپ های فلورسنت معمولی قیمت تمام شده بیشتری دارند، اما باید این را در نظر بگیریم که لامپ های ال ای دی علاوه بر مزیت های فراوانی که دارند و باعث کیفیت بالاتر تصویر می شوند و عمر مفید بسیار بیشتری نسبت به لامپ های فلورسنت معمولی دارند.
اگر به هر دلیل بک لایت تی وی شما دچار مشکل شد و نیاز به تعویض آن پیدا کردید، باید بدانید که قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است و شما نباید هزینه زیادی برای این کار صرف کنید.
هر چند که قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است، اما شما با انجام کار هایی می توانید از خراب شدن لامپ ها ال ای دی موجود در بک لایت بپرهیزید. این لامپ ها بسیار به گرما حساس هستند، پس باید از داغ شدن و بالا رفتن دستگاه تی وی اجتناب کنید تا لامپ های ال ای دی دستگاه شما طول عمر بیشتری داشته باشند، در متن زیر به چند روش برای جلوگیری از گرم شدن تی وی اشاره می کنیم.
بسیاری از ما از وقتی بیدار می شویم، تلوزیون خود را روشن می کنیم، اما باید بدانیم وقتی تی وی را مشاهده می کنیم، نباید بی دلیل آن را روشن بگذاریم، اینگونه روشن گذاشتن تی وی فقط طول عمر مفید تمام قطعه ها و برد های الکتریکی آن از جمله پنل بک لایت را کم می کند.
علاوه بر خاموش کردن تی وی هنگامی که آن را روشن میکنیم، باید به نکته دیگری نیز توجه داشته باشیم، وقتی می گوییم تی وی خاموش است، در واقع روی حالت استند بای یا آماده به کار قرار دارد و هنوز جریان برق به دستگاه وصل است و هر چند بسیار کم، اما باز هم باعث کاهش عمر مفید دستگاه می شود.
پس وقتی که شب ها می خواهیم بخواهیم و برای مدت طولانی قصد تماشا کردن تی وی را نداریم دیگر نیازی نیست، جریان برقرار به دستگاه تلویزیون وصل باشد و آن روی حالت آماده به کار قرار گیرد، بلکه باید تی وی خود را از حالت استندبای خارج کنیم. برای انجام این کار لازم است، سیم دستگاه تی وی را از برق بکشید.
تا برقی به دستگاه وارد نشود، این گونه عمر مفید تمام قطعه ها و برد های الکتریکی از جمله پنل بک لایت افزایش میابد و شما لازم نیست، قیمت بک لایت تلویزیون را بپردازید.
نور صفحه نمایش گر تلویزیون معمولا روی بیش ترین حالت در پیش فرض تنظیم شده است. شما باید این تنظیمات را عوض کنید و تی وی خود را متناسب با نوری که در محیط خانه دارید، تنظیم کنید. انجام این کار علاوه بر صرفه جویی انرژی باعث می شود، فشار کم تری روی لامپ های ال ای دی بیاید.
اگر میزان نور صفحه نمایش گر تلویزیون در بیشترین حالت قرار داشته باشد، دستگاه تی وی شما انرژی الکتریکی بیشتری مصرف می کند و این انرژی را در لامپ های ال ای دی موجود در بک لایت تی وی تبدیل به انرژی نورانی می کند که به صفحه نمایشگر کریستال میتابد و باعث روشن به نظر رسیدن رنگ ها می شود.
اما باید بدانید عمر مفید دستگاه ها همواره عدد معینی نیستند، بلکه اغلب دستگاه ها و وسیله های الکتریکی بازه عمر مفید دارند که بر اساس میزان استفاده از آن ها تنظیم شده است. اگر میزان استفاده از این دستگاه ها بالاتر باشد، عدد عمر مفید این وسیله های الکتریکی به پایین بازه نزدیک تر می شود.
اگر شما نور صفحه نمایش گر تی وی خود را به گونه ای تنظیم کنید که بالا ترین حالت ممکن است، در واقع دارید، از این لامپ های ال ای دی که وسیله الکتریکی هستند، بیشترین میزان استفاده را می کنید، پس قاعدتا باید انتظار داشته باشید، عمر مفید لامپ ها ال ای دی به عدد پایین بازه نزدیک شوند. و این لامپ ها سریع تر از حالت عادی بسوزند، در این صورت می توانید با وجود مناسب بودن قیمت بک لایت تلویزیون بلست آن را تعویض کنید.
ممکن است، شما دو موردی که در بالا به آن اشاره شد را رعایت کنید، اما نکته مهم دیگری رعایت نکنید. خیلی از ما وقتی مشغول تماشای تی وی می شویم، مخصوصا اگر برنامه مورد علاقه مان را نمایش دهد، اصلا متوجه گذر زمان نمی شویم و در نتیجه ساعت های طولانی و بدون وقفه به مشاهده تی وی می پردازیم. اگر شما هم جزء این دسته افراد هستید، اما برایتان مهم است، از تی وی خود درست استفاده کنید تا خراب نشود، باید به یک نکته مهم توجه کنید.
اگر از وسیله ای بدون وقفه کار بکشید، روی آن فشار مضاعف می آید و آسیب پذیر تر می شود، در نتیجه اگر تی وی خود را بدون وقفه مشاهده کنید، امکان آسیب دیدن به لامپ های ال ای دی پنل بک لایت دستگاه تلویزیون بلست شما افزایش میابد،
برای همین کارشناس های فنی تعمیر تلویزیون به مراجعان خود پیشنهاد می دهند که پس از این که حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت به مشاهده تی وی پرداختید، آن را برای حدود چند دقیقه خاموش کنید تا تی وی شما فرصت از دست دادن گرمای تولید شده در اثر اتلاف انرژی را داشته باشد و آن گرما در دستگاه بماند تا به برد های مختلف آن مخصوصا پنل بک لایت تی وی آسیب وارد نشود، زیرا لامپ ها ال ای دی موجود در پنل بک لایت تلویزیون بلست بسیار به افزایش دما حساسیت دارند و گرما روی آن ها اثر منفی می گذارد.
برای جلوگیری از آسیب به لامپ ها ال ای دی باید بدانیم این لامپ ها در برابر افزایش دما بسیار حساس هستند. و سریع آسیب می بینند، اما تولید انرژی گرمایی در اثر کار کردن تی وی امری اجتناب ناپذیر است. که باید برای خارج کردن این گرما از دستگاه راه مناسبی داشته باشیم تا به لامپ های ال ای دی تی وی ما آسیب وارد نشود. یکی از مهم ترین نکات برای خارج کردن گرما استفاده از تهویه مناسب برای دستگاه است.
شما برای این که دستگاه تی وی تهویه مناسبی داشته باشد، آن را در جای مناسب قرار دهید و از قرار دادن آن روی میز تلویزیون هایی که محفظه بسته دارند، خودداری کنید، همچنین باید آن را از دیوار با فاصله مناسب قرار دهید تا تی وی شما بتواند به راحتی گرمای خود را خارج کند.
بک لایت تلویزیون بخش بسیار مهمی است که طول عمر مفید مشخصی داد. اگر تصویر تی وی شما تیره شد، احتمالا قسمت بک لایت تی وی آسیب دیده و معمولا کارشناس های تعمیر تی وی پیشنهاد می دهند، پنل بک لایت آن را عوض کنید. عوض کردن این پنل نسبت به تعمیر آن مزیت هایی دارد، البته نباید نگران هزینه این کار باشید، زیرا قیمت بک لایت تلویزیون بلست مناسب است و شما باید هزینه زیادی را صرف کنید.
در نهایت تاکید می شود برای دریافت هرگونه اطلاعاتی در زمینه ی موضوع این مقاله و یا برای خرید و تهیه ی انواع تجهیزات مورد نیاز، به سایت شانی کالا مراجعه نمایید.