مودم از جمله وسایل الکترونیکی است که این روز ها در هر خانه ای یافت می شود. یوتل یک برند ایرانی در زمینه طراحیو تولید مودم و مودم روتر می باشد. مودم روتر V301 محصولی از شرکت یوتل است که در ابعاد 13 × 12 × 2.5 سانتی متر تولید و روانه بازار شده است. در قسمت جلوی دستگاه دارای نشانگر LED برای نمایش وضعیت روشن یا خاموش بودن و اتصال پورت های دیگر است. در قسمت پشت این محصول، دو درگاه برای اتصال کابل LAN و یک درگاه برای اتصال کابل تلفن قرار گرفته است. همچنین یک درگاه برای اتصال آداپتور 12 ولتی این محصول هم تعبیه شده است. این مودم از طریق رابط کاربری تحت وب، امکان تنظیمات پیشرفته مودم و ارتباطی امن را به مشترک می دهد و با دارا بودن آنتن داخلی سرعت 300 مگابیت بر ثانیه در ارتباطات بی سیم را فراهم می کند. به طور کلی مودم V301 برای اشتراک گذاری اینترنت پرسرعت در مصارف خانگی و شرکت ها طراحی شده است و با بهکارگیری استاندارها و قابلیت های کلیدی انتخابی ایدئال به حساب میآید.
مودم V301 یوتل
با ورود برند یوتل به تجهیزات شبکه مودم های این برند ایرانی و با کیفیت مورد استقبال زیادی از سمت کاربران شبکه گردید. شاید یک دلیل اصلی آن قیمت مناسب با کیفیتی مشابه نسبت به مدل های دیگر موجود در بازار باشد.از آنجاییکه امروزه مودم ها یکی از اجزای لازم و مورد نیاز در منزل ها و محل های کار میباشد مودم های UTEL می توانند در لیست مودم های انتخابی شما قرار گیرند.
مودم یوتل VDSL Plus بیسیم V301 یک مودم روتر وایرلس می باشد که از استانداردهای +ADSL2 و VDSL پشتیبانی میکند. پس در عین حالی که می توانید از قابلیت ADSL بودن این مدل مودم یوتل استفاده کنید قابلیت VDSL آن هم می تواند در آینده به کار شما آید.یا برعکس در شرایطی که نیاز به مودم VDSL دارید می توانید آن را تهیه کنید و در کنار آن هر زمانی لازم شد از ADSL بودن آن نیز بهره ببرید.
مودم یوتل VDSL Plus بیسیم V301 دارای دو پورت LAN با سرعت 100/10 می باشد که امکان اتصال از طریق کابل را فراهم میکند. آنتن داخلی تعبیه شده در دستگاه و قابلیت وایرلس مودم هم اجازه میدهد با سرعت حداکثر تا 300 مگابیت بر ثانیه به مودم بصورت وایرلس کانکت شد.
چراغ های جلوی مودم شامل power، DSL، Internet، LAN 1 ,2 و WLAN و WPS می باشند که از روی هرکدام از این چراغ ها میتوان پی به کارکرد درست دستگاه برد. در واقع اگر هرکدام از این چراغ ها روشن نشدند یا درست کار نکردند باید در پی حل مشکل دستگاه بروید.دکمه ریست این دستگاه در کنار مودم قرار گرفته که می توانید برای ریست کردن مودم بصورت سخت افزاری از آن کمک بگیرید.
مودم چیست؟
برای روشن شدن تفاوت مودم و روتر ، بد نیست که با ویژگی ها و نحوه عملکرد هر دو دستگاه آشنا شوید. بیشتر ارائه دهندگان اینترنت برای تشویق کاربران به استفاده از خدماتشان، یک مودم رایگان به آنها ارائه داده و مراحل کانفیگ مودم را نیز به صورت رایگان انجام می دهند. کارشناسان مرکز طراحی شبکه مودم را دروازه ورود به اینترنت می دانند. این کابلی دارد که در برخی مدل ها به فیبر نوری مشهور است و از طرف مخابرات به خانه ها می رسد. مودم صفرها و یکهای دیجیتالی کامپیوتر شما را به اطلاعات آنالوگ (قیاسی) تفسیر میکند و به کابل یا سیم تلفن تحویل میدهد. در نتیجه این فرایند که ماژولیشن (Modulation) نام دارد، اتصال به اینترنت میسر می شود.
البته برعکس این عملیات یعنی دیماژولیشن (Demodulation) هم وجود دارد. نوع و مدل مودم تعیین کننده کیفیت اتصال به اینترنت و استفاده از این سرویس می باشد. به بیان ساده تر می توان چنین گفت که مودم دستگاهی است که از خانه شما به دستگاه های یک سرویس دهنده اینترنت (ISP) در فاصله ای دور متصل میشود. به این ترتیب، اینترنت به دست شما رسیده و اینترنت ازISP به خانه یا محل مورد نظر شما انتقال پیدا می کند.
روتر چیست و چه کاری انجام می دهد؟
در ادامه بررسی تفاوت مودم و روتر ، باید بدانیم که روتر چیست و چه کاری انجام می دهد؟ در یک جمله می توان گفت که روتر دستگاه های شما را به یکدیگر و مودم متصل می کند. اگر شما از چند سیستم کامپیوتری استفاده می کنید و هم زمان نیاز به اتصال دیوایس های دیگری مثل موبایل و تبلت به اینترنت دارید، روتر می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد. مودم های سیمی محدودیتی دارند که به آنها اجازه ارسال داده های اینترنی به چند دستگاه را نمی دهد. این در حالی است که روتر، تمامی دستگاه های مورد نظر شما را ازطریق کابل اترنت یا وای فای به یکدیگر وصل می کند.
همچنین روترها تمامی دستگاه ها را به یک مودم متصل می کنند. در نتیجه این فرایند، هر کدام از دستگاهها آی پی آدرس داخلی مختص به خود را خواهند داشت. روتر ازطریق همین آیپی آدرسها میتواند ترافیک بین دستگاهها را مسیریابی کند که به این عملیات روتینگ گفته می شود. نکته دیگر که باید در مورد تفاوت مودم و روتر بدانید این است که شبکه ایجاد شده توسط روتر، با نام شبکه یا Local Area Network یا همان LAN شناخته می شود.
مشخصات مودم U.TEL V301
ابعاد: 130*120*25 میلیمتر
وزن: 250 گرم
استانداردهای IEEE: 11b/g/n
استاندارهای ADSL+2: استاندارد 992.5
استاندارهای ADSL2: استاندارد 993.2
اقلام همراه مودم: دفترچه راهنما مودم، یک عدد کابل LAN، آداپتور 12 ولت، یک عدد سیم تلفن. یک عدد اسپلیتر
استاندارد WPS برای اتصال سریع و امن تجهیزات وایرلس به مودم: دارد
پشتیبانی ازATM and PTM: دارد
پشتیبانی از IPv6 و IPv4: دارد
پشتیبانی از قابلیت QOS: دارد
پشتیبانی از قابلیت NAT router: دارد
پشتیبانی از حالت Port Mapping: دارد
نوع آنتن: داخلی
تعداد آنتن: 2 عدد
تعداد پورت: 3 عدد
پورت Rj 45: دو عدد
پورت Rj 11: یک عدد
فرکانس: 2.4 گیگاهرتز
کلیدها: کلید خاموش و روشن کردن مودم (Power)، کلید ریست مودم، کلید قطع و وصل کردن شبکه وایرلس (وایفای) و کلید محدود کردن WPS
سرعت انتقال در حالت وایرلس: 300 مگابیت بر ثانیه
سرعت انتقال در نسل ADSL2: حدود 100 مگابیت بر ثانیه
سرعت انتقال در نسل +ADSL2: حدود 24 مگابیت بر ثانیه
سرعت انتقال در نسل VDSL: حدود 55 مگابیت بر ثانیه