لنز سونی مدل 50mm f1/8
لنز استوانهای است که حاوی مجموعهای از عدسی ها میباشدکه نور را از خود عبور می دهد و به درون دوربین انتقال میدهد که باعث میشود تصویر به صورت واضح تر برروی گیرنده تصویر منعکس می شود. کیفیت عکس، بیشتر به لنز بستگی دارد تا دوربین عکاسی .
وظیفه اصلی لنز تشکیل تصویر می باشد ، همه دوربینها دارای لنزهایی می باشند که از چندین عدسی تشکیل شدهاند. هر یک از این اجزا های دوربین به رساندن پرتوهای نور، و بازسازی تصویر بر حسگردوربین است .
این لنز50mm f/1.8به صورت تخصصی برای دوربینهای بدونآینه سونی با مانت E درست شده است.با توجه به آنکه این لنز ها برای دوربین های فول فریم سونی درست شده است اما برای دوربین های سونی با سایز حسگرAPS-C قابل استفاده ام می باشد
فاصله کانونی
فاصله کانونی این لنز سونی 77 می باشد ؛ به همین دلیل این لنز بر روی تمامی دوربین ها قابل استفاده می باشد. عکاسی با این لنز در شرایط تاریک را بسیار راحت کرده و این لنز باعث ایجاد عمق میدان بسیار کم و بوکههایی محو و دایرهای توسط این لنز ممکن پذیر شده است.
این لنز به فوکوس خودکار DC امکان پذیر شده که برای تصویربرداری و عکاسی مناسب می باشد.
این لنز با فاصله نقطه فوکوس ۴۵ سانتی متربا زاویه دید های نرمال بادیافراگم از f/1.8 تا f22 که عمق میدان های خیلی گسترده را دارا می باشد.
این لنز دارای 6 عدسی می باشد که در 5گروه مختلف می باشد که یک عدسی این لنز به نام Aspherical که باعث شده انحرافات کروی لنز ورنگ را به حداقل برساند.
مفهوم اعداد برروی لنز
عددهای متفاوتی که روی لنز دوربین نوشته می سود بخش نوشتار به معنی محدوده فاصله کانونی متغیر عدسی است که با حرف f نشان داده میشود. عدد f هر چه کوچکتر باشد، دهانه دیافراگم بزرگتر است، دریافت نور بیشتر باعث افزایش عمق میدان را سبب میشود. مفهوم این اعداد که عدسی از نوع زوم با فاصله کانونی ۶ تا ۷۲mm می باشد . هر چه فاصله این دو بیشتر زیادتر باشد محدوده زوم بیشتر خواهد بود. زوم اپتیکال دوربین از تقسیم این دو عدد بر هم مشخص میشود. عدد آخر هم نشان میدهد که حداکثر بازشدن دیافراگم در حالت واید مثلا ۲٫۸ و هنگام تله مثلا۴٫۸ است .
لرزشگیر
لنز 50mm از لرزش گیر اپتیکال بهرمند نمی باشد اما این شرکت این مشکل را با“استدیشات” و “IBIS” -سیستم داخلیِ بدنه حل نموده است.
اما در منظره یاب های الکترونیکی تصویری که از منظره یاب میبینیم مستقیم از روی سنسور _ که لرزهگیری شده_ پردازش میشود.
در این صورت تصویر به خوبی لرزش گیری تصویر اعمال میگردد و فوکوس خودکارِ سنسور هم به درستی سوزه را می یابد.
برای عکاسی در مکان های کم نور کافیست نوردهی 6/1 ثانیه با دیافراگم f/1.8 را اعمال کیند برروی سه پایه عکاسی انجام دهید عکسبرداری را .نتیجه نهایی بر اساس مهارت شما و شرایط عکسبرداری میتواند متغیر باشد.نتیجه نهایی عکاسی با این لنز بستگی به مهارت عکاس دارد که می تواند چه گونه این تنظیمات را پیاده کند.
طرحهای لنزهای اپتیکال
1-انگنیوکس رترفکوس
2-دابل-گاوس
3-گرز دگر
4-لیتز المر
5-زایس پلنر
6-زایس تسر
7-کوک تریپلت
8-رپید رکتیلینیر
9-زایس سننر
قیمت این لنز به قیمت 198 دلار عرضه شد .
در ایران قیمت های این لنز 50 mm متغییر است .
این لنز فوق دارای اتوفوکوس با سرعت بالا و بی صدا است که در فیلمبرداری بسیار کاربردی است.
اگر این لنز برروی دوربین غیر فول فریم نصب شود فاصله کانونی 75 mm را برای ما نشان خواهد داد و ضریب می خورد .
این لنز باز ترین حالت دیافراگم f1/8 است که باعث میشود پشت زمینه محوی به ما بدهد و هرچه دیافراگم بسته تر شود محوی پشت سوژه هم کمتر می شود و این لنز برروی دوربین های فول فریم دیافراگم f 22 را در اختیار عکاس قرار داده است.