لپ تاپ UX433FN یکی از باریک ترین لپ تاپ های زنبوک پرو شرکت تایوانی ایسوس می باشد که در سال 2019 رونمایی شد و یکی از ظریف ترین و سبک ترین لپ تاپ های 14 اینچی حال حاضر بازار می باشد که دارای کارت گرافیک مجزا می باشد. این لپ تاپ با الهام از لپ تاپ های UX391 و UX480 ساخته شده و از فناوری منحصر به فرد ایسوس که Num. Pad صفحه کلید را بر روی تاچ پد نمایش می دهد بهره می برد. ضخامت این دستگاه کمتر از 16mm و وزن دستگاه تنها 1.09Kg می باشد که اعدادی فوق العاده برای یک لپ تاپ 14 اینچی بالارده محسوب می شوند و این لپ تاپ را به گزینه ای بسیار مناسب برای کسانی که حمل و نقل زیادی با دستگاه خود دارند بدل کرده است.
در زمینه فناوری، شرکت ایسوس یکی از فعالترین تولیدکنندگان لپ تاپهاست و مدت زیادی است که با طراحی محصولات مختلف رنج مشتریان خود را بسیار گسترده کرده و مخاطبان زیادی را جذب میکند. یکی از این محصولات، سری لپ تاپهای ZenBook میباشد که در سالهای اخیر با تحولاتی مواجه شده است.
معرفی
در سال گذشته دیدیدم که ایسوس برای سری جدید خودش ScreenPad را معرفی کرد که یک مدل دیجیتالی از همان NumPad قدیمی زیر سطح تاچ پد میباشد. حال در سال جاری مشکلات گذشته برطرف شده و این پد دیجیتالی با قابلیتهای جدید، بسیار کاربردیتر از گذشته خواهد بود.
علاوه بر این، سختافزار جدید از پردازنده ویسکی لیک تغذیه کرده و با تنظیمات اختصاصی GPU در قالب GeForce MX250 و نمایشگر ۱۰۸۰p IPS به بازار عرضه شده است. این لپ تاپ جدید با نام تجاری ایسوسZenBook 14 UX434 قدرتی معادل با مک بوک پرو ۱۴۹۹ پوندی دارد اما قیمت گذاری نهایی آن ۶۰۰ پوند ارزانتر خواهد بود. همچنین از مدل توربو شارژ شدهCore i7 با ۱۶ گیگابایت رم استفاده میکند که با محاسبات به سبک اپل با پیکربندی مک بوک، چیزی فراتر از ۲۰۰۰ پوند برایتان خرج میتراشد.
تاچ پد
آنطور که به نظر میرسد، ایسوس واقعا بر روی تکنولوژی تاچ پدهای خود اصرار ویژهای داشته و بخش عمدهای از تمرکز خود را صرف بهبود بخشیدن به آنها کرده است. تقریبا از سال ۲۰۱۸ بود که این فناوری کم کم شروع به توسعه یافتن کرد و ایسوس با طراحی یک نمایشگر زیر تاچ پد لپ تاپهایش تولید محصولات خود را به شیوهای جدید از سر گرفت. ScreenPad 2.0 به نوعی جوابی بوده است برای تاچ بار مک بوک که یک نوار لمسی بالای کیبورد تمام نسخههای پرو میباشد.
از جنبههای مختلفی میتوان به ScreenPad نگاه کرد. از طرفی قیمت کمتری نسبت به رقیب خود دارد و از طرفی دیگر، تمام تاچ پد لپ تاپ را دربر خواهد گرفت.
صفحه اصلی این نمایشگر لمسی دارای کلیدهای منبر متفاوتی است که عموما عملکرد مایکروسافت آفیس را کنترل میکنند. همچنین میتوانید بدون استفاده از کلیدهای Fn مطالب مختلف را کپی و پیست کرده و برای نوشتن از آن بهره ببرید.
احتمالا هیجانانگیزترین افزونه این فناوری، نرمافزار محبوب اسپاتیفای باشد که به عنوان یک mini app در دسترس خواهد بود. اگرچه این برنامه چندان هم mini نیست و در مواقعی میتواند برای برخی کاربران بسیار کاربردی باشد.
بعد از مدتی استفاده از Asus ZenBook 14 UX434 میتوانم بگویم که اگر از این لپ تاپ به عنوان یک دستگاه هوشمند استفاده میکنید، بهتر است که فناوری لمسی تاچ پد آن را خاموش کنید. خوشبختانه چنین گزینهای در دسترس بوده و با فشردن کلید F6 قادر هستید میان حالت معمولی و ScreenPad جابجا شوید.
این پد لمسی به خاطر طراحی شیشهایش نسبت به دیگر تاچ پدها از نرمی کمتری برخوردار است که آن هم به دلیل شفافیت نمایشگر پایین به این صورت طراحی شده است.
همانطور که میبینید، واضح است که ایسوس کاملا بر روی این فناوری تمرکز داشته و حسابی بر روی آن کار کرده است. این صفحه نمایش ۵.۶۵ اینچی ۱۰۸۰ × ۲۱۶۰ پیکسل میباشد اما به صورت پیش فرض به خاطر کمک به پیمایش برنامههای میکرو در مقیاس ۵۰۰ × ۱۰۰۰ پیکسل تنظیم شده است. ScreenPad به نوعی یک گوشی هوشمند بودجهای خواهد بود که توسط صفحه کلید یک لپ تاپ پوشیده شده است.
ScreenPad دارای یک مد تاچ پد نیز هست که به شما اجازه میدهد به عنوان ماوس از آن استفاده کنید. اما همچنان صفحه اصلی زیر سطح آن مشاهده میشود و یک دکمه X در گوشه نمایشگر به استفاده از آن تاکید میکند. چنین ایرادی در موقعیتهای مختلف ممکن است مشکلساز باشد و برخی مواقع هنگام نوشتن مطالب طولانی، دیدن توئیتر و فیسبوک خیلی به شما کمکی نمیکند.
طراحی
طراحیAsus ZenBook 14 UX434 سال جدید کاملا مشابه سال گذشته بوده و با رنگ آبی به دست ما رسیده است. خوشبختانه ساخت و طراحی دیگر اجزای این لپ تاپ آنقدر خوب خواهد بود که بودن یا نبودن ScreenPad چندان فرقی در تصمیم نهایتان ایجاد نمیکند. یک لپ تاپ جمع و جور و سبک که به راحتی قادر هستید در محیطهای مختلف آن را جابجا کنید.
اما هر چقدر هم که یک گزینه بینقص و فوقالعاده باشد باز هم رقیبی وجود دارد که در زمینههای مختلفی عملکرد بهتری از خود ارائه میدهد. به عنوان مثال اگر به دنبال یک گزینه سبکتر و کوچکتر میگردید، HP Envy 13 یک انتخاب مناسب است. اما از قابلیت مشابهی مثل نمایشگر لمسی ایسوسZenBook 14 UX434 بیبهره است.
در زمینه طراحی، سه انتقاد در سطوح مختلف به لپ تاپ جدید ایسوس وارد است. مورد اول اینکه لبه پشتی دستگاه به شما اجازه نمیدهد نمایشگر آن را خیلی به عقب تا کنید. اگرچه این مشکل چندان مهم و تاثیرگذار نیست اما قطعا از آنجایی که این دستگاه در لپ تاپهای لمسی دستهبندی میشود، برای برخی حائز اهمیت خواهد بود. در هر صورت هر چقدر انعطاف لپ تاپ بیشتر باشد، کارکرد لمسی آن نیز بهتر و کاربردیتر است.
ZenBook 14 UX434 با پردازنده نسل دهم Intel نیز با همان قیمت مشابه به فروش خواهید رسید اما دیگر خبری از گرافیکMX 250 انویدیا روی آن نیست. اگر معیار خود را نتایج به دست آمده از آزمایشات و بنچمارکهای مختلف در نظر بگیریم متوجه میشوید که این لپ تاپ با همان سختافزار اصلی خود بسیار قدرتمند است و بدون کوچکترین افت سرعتی، قویترین نرمافزارها را طبق استانداردهای صنعتی به راحتی اجرا خواهد کرد.
اگرچه پنل صفحه کلید تا حدودی انعطاف پذیر میباشد اما اینکار باعث میشود که احساس کنید کیفیت آن کمی پایین آمده است. در آخر به عجیبترین مشکل ایسوسUX434 میرسیم. متاسفانه این لپ تاپ جدید شرکت ایسوس روی هر سطح صافی دچار لغزش میشود. پنل آن طوری طراحی شده که بخش چپ آن بر روی میز نمیایستد. این ایراد در نهایت ممکن است بسیار آزاردهنده باشد و اعتماد به نفس شما را در زمینه طراحی و ساخت آن پایین بیاورد.
در طول استفاده یک ساعته، سطح باتری با روشن بودن تاچ پد تا ۱۸ درصد کاهش یافت در حالی که وقتی آن را خاموش کردیم در همین زمان این مقدار تقریبا ۱۶ درصد کاهش پیدا کرد. ScreenPad 2.0 شاید استقامت این لپ تاپ ایسوس را به کلی از بین نبرد، اما در عملکرد نهایی باتری آن بسیار تاثیرگذار خواهد بود. شرکت سازنده اذعان داشت که با خاموش کردن این نمایشگر جدید، عمر باتری به ۹ ساعت افزایش مییابد، که در آزمایشات ما متاسفانه چنین اتفاقی نیافتاد و اعداد و ارقام نهایی حتی نزدیک به این میزان هم نبودند.
نمایشگر
صفحه نمایش ۱۴ اینچی Full HD LCD این لپ تاپ جدید ایسوس نیز فقط توسط یک لایه شیشهای پوشیده شده است تا چهرهای زیبا و شیک داشته باشد. کیفیت آن نیز بسیار خوب به نظر میرسد و ایسوس ادعا میکند که این نمایشگر ۱۴ اینچی توانایی نمایش ۱۰۰ درصدی فضای رنگی sRGB را خواهد داشت.
خوشبختانه دقیقا بعد از روشن کردن هر نمایشگری به راحتی میتوان تشخیص داد که کیفیت آن بد است یا خوب. در صفحه نمایشهای نه چندان با کیفیت، رنگها به خوبی نمایش داده نشده و تمهای مختلف همخوانی و سازگاری مناسبی با یکدیگر ندارند. با اینحال در این نمایشگر ۱۴ اینچی قضیه فرق میکند. تن رنگها بسیار قوی است و در وهله اول متوجه رزولوشن خوب آن خواهید شد.
روشنایی نهایی نیز برخلاف تنظیمات استاندارد قابل قبول است و به قدری میباشد که بتوانید با ایسوسZenBook 14 UX434 در فضای باز کار کنید. اندازه صفحه نمایش آن نیز بسیار مناسب است و برای کارهای روزانه و رفت و آمد مشکلی برایتان به وجود نخواهد آورد.
همانطور که میبینید، واضح است که ایسوس کاملا بر روی این فناوری تمرکز داشته و حسابی بر روی آن کار کرده است. این صفحه نمایش ۵.۶۵ اینچی ۱۰۸۰ × ۲۱۶۰ پیکسل میباشد اما به صورت پیش فرض به خاطر کمک به پیمایش برنامههای میکرو در مقیاس ۵۰۰ × ۱۰۰۰ پیکسل تنظیم شده است. ScreenPad به نوعی یک گوشی هوشمند بودجهای خواهد بود که توسط صفحه کلید یک لپ تاپ پوشیده شده است.
علاوه بر این، سختافزار جدید از پردازنده ویسکی لیک تغذیه کرده و با تنظیمات اختصاصی GPU در قالب GeForce MX250 و نمایشگر ۱۰۸۰p IPS به بازار عرضه شده است. این لپ تاپ جدید با نام تجاری ایسوسZenBook 14 UX434 قدرتی معادل با مک بوک پرو ۱۴۹۹ پوندی دارد اما قیمت گذاری نهایی آن ۶۰۰ پوند ارزانتر خواهد بود. همچنین از مدل توربو شارژ شدهCore i7 با ۱۶ گیگابایت رم استفاده میکند که با محاسبات به سبک اپل با پیکربندی مک بوک، چیزی فراتر از ۲۰۰۰ پوند برایتان خرج میتراشد.
عملکرد
ایسوس ZenBook 14 UX434 با پردازنده Core i7-8565U و رم ۱۶ گیگابایتی قدرت گرفته و حافظه SSD آن ۱ ترابایت خواهد بود. یک ماشین قدرت واقعی.
در بازار آنلاین امروزی، محصولات الکترونیکی با سختافزارهای متفاوت و قیمتهای متغییر به فروش میرسند. ایسوسZenBook 14 UX434 با همین پردازنده و رم اما با حافظه SSD ۵۱۲گیگابایت نیز به فروش میرسد. همچنین یک مدل ارزانتر با برچسپ قیمتی ۸۹۹ پوندی با ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه SSD در دسترس کاربران قرار گرفته است، که گزینه پیشنهادی ما خواهد بود.
هر دو مدل دارای انویدیا MX 250 هستند و این تراشه از جنبه متفاوتی عملکرد نهایی این لپ تاپ جدید را شکل داده است. این چیپست گرافیک در مقایسه با لپ تاپهای استاندارد گیمینگ خیلی قدرتمند نیست، اما به قدری خواهد بود که بتوانید بازیهای قدیمیتر درجه یک را بر روی آن تجربه کنید. اگر کمی تنظیمات بازیهایتان را دستکاری کرده و رزولوشن را پایین بیاورید، قادر هستید عنواینی مثلResident Evil 2 و Dirt Rally 2.0 را با آن اجرا کنید. بهایی که باید برای یک لپ تاپ که برای گیم ساخته نشده است، بپردازید.
عمر باتری
در وهله اول اگر به اندازه باتری این لپ تاپ نگاهی داشته باشیم، متوجه خواهیم شد کهZenBook 14 UX434 ایسوس دستگاهی نیست که قادر باشد تمام روز را روشن مانده و به فعالیتهای مفید خود ادامه دهد. ظرفیت آن ۵۰ واتی است که روی کاغذ خیلی ضعیف به نظر نرسیده و فقط کمی کوچکتر از باتری ۵۲ واتیDell XPS 13 میباشد، اما در واقعیت هنگام استفاده روزانه متوجه میشوید که این باتری نه چندان بزرگ حدودا ۵ تا ۶ ساعت به کار خود بدون نیاز به شارژ مجدد ادامه خواهد داد که نسبت به برخی از رقبا که با ظرفیت باتریهای متفاوت عمر باتری ۷ الی ۸ ساعتی را از خود ارائه میدهند، خیلی هم چشمگیر نیست.